Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kinder Paradiso házilag recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» Tésztához: 4 tojás
» 15 dkg cukor
» 10 dkg puha vaj
» 10 dkg liszt
» 10 dkg étkezési keményítő
» 1/2 cs sütőpor
» 1/2 citrom reszelt héja (vagy 1 fiola citromaroma)
» 1 csipetnyi
» Krémhez: 2,5 dl tej
» 6 dkg cukor
» 1 cs vaníliás cukor
» 1 csipetnyi
» 3 ek liszt
» 1/2 citrom reszelt héja
» 2 ek rum (vagy néhány csepp rumaroma)
» 2 dl habtejszín
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Tészta készítése:

A tésztához a lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a lisztes keveréket.
A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját.
Amennyiben a massza túl kemény lenne, kicsit lazíthatjuk 1-2 evőkanál hideg tejjel.
Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű (kb. 23x35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.
A tésztát hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

A krémhez a lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.

Összeállítás:

A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megtöltjük.
Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd porcukorral megszórjuk, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Finom vendégváró sütemény.
Ugyanolyan finom mint a boltban kapható K. Paradiso
0 komment 2 ember kedveli bartakitty
2012.01.23 22:30
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet átszitáljuk, étkezési keményítővel, tojások sárgáját, lisztes keveréket, végén óvatosan, tojások keményre, tésztát hagyjuk, cukrokat csomómentesre, maradék tejet, lisztes masszához, keveréket időnként, keményre vert, kihűlt tésztát, boltban kapható, beleforgatjuk, csomómentesre, előmelegített, megkavargatva, citromhéjjal, Összeállítás, tejszínhabot, keményítővel, belekeverjük, felforraljuk, sütőpapírral, hozzáöntjük, citromaroma, kettévágjuk, lazíthatjuk, megdermedni, átszitáljuk, porcukorral, szeletekre, habtejszín, lisztezett, Ugyanolyan, hozzáadjuk, sütőporral, vendégváró, megszórjuk, Tésztához tojás, puha, étkezési keményítő, Krémhez, vaníliás cukor, csipetnyi, citrom reszelt héja, vagy néhány csepp rumaroma, habtejszín,
Sárgarépa-krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Csípős-pikáns csirkeszárnyak.
0 komment 14 ember kedveli
Baileys házilag
10 komment 168 ember kedveli
Legényfogó leves
0 komment 12 ember kedveli
Kivis- tejfölös bomba
2 komment 3 ember kedveli
Piskótatekercses túrótorta - Túrós Charlotte
0 komment 12 ember kedveli
Medvehagymás tészta sajtmártással és pirított cukkinivel.
1 komment 3 ember kedveli
Kókuszgolyó
1 komment 6 ember kedveli
Gesztenyés tekercs
0 komment 1 ember kedveli
Különleges sült csirkecomb
0 komment 8 ember kedveli
Gyümölcsrizses-gyümölcsös piskóta.
1 komment 3 ember kedveli
Tiramisu
3 komment 12 ember kedveli
Boros tepertős pogácsa
0 komment 32 ember kedveli
Kolbászleves
0 komment 1 ember kedveli
Gombás raguval töltött haltekercs!
2 komment 6 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.